Laboratorul de idei


Din dragoste pentru locul natal şi pentru oamenii lui s-a înfiripat o poveste despre tot ceea ce-l defineşte şi-l reprezintă. Astfel a luat naştere un proiect de suflet, LABORATORUL DE IDEI, care vine să valorifice talentele şi capacităţile copiilor în diferite domenii şi să le formeze competenţe de comunicare pentru valorificarea experienţelor de viaţă dobândite. Prin activităţile:
-
ateliere pentru părinţi, bunici, copii;
-
tabăra de zi – „Comori europene. Comori băimarene”;
-
workshop – „Leader in me” am oferit un mediu înnobilat de harul dascalilor care au modelat sufletele și candoarea inimilor de copii pentru a vibra la tot ceea ce este frumos şi nobil. Prin acest proiect dorim să oferim un spaţiu, imperios necesar, datorită numărului de elevi (cel mai mare din judeţ), a lipsei unui centru de documentare şi informare, a unui laborator media, a unei săli festive în care beneficiarii direcţi şi indirecţi ai actului educativ să desfăşoare numeroase activităţi menite să contribuie la creşterea calităţii actului educativ şi nu în ultimul rând de a da şansa fiecărui copil să-şi descopere vocaţia. Locul în care am învățat sau învățăm se profilează în gândul tuturor celor care înțeleg că aici se pregăteşte zborul spre viață. Laboratorul de idei este şansa tinerilor de a da aripi ideilor lor, de a răspunde nevoilor de formare şi informare a unei generaţii pe cale de a-şi pierde interesul pentru actul cultural şi creativ. Propunem implicarea copiilor în activităţi cu caracter nonformal de comunicare, care să răspundă intereselor şi preocupărilor lor diverse: centru de documentare şi informare, spaţiu media, bibliotecă virtuală, laboratoare de ştiinţe, spaţii de socializare, ateliere de artă plastică, dramatică, muzicală. Odată intrat în laborator copilul poate descoperi un loc în care experimentează de toate, de la comunicare la autocunoaştere, perfecţionare, un loc unde să se simtă stimulat şi apreciat. Orașul...Școala...Laboratorul...Spații emblematice convertite în simboluri, își lasă amprenta în existența noastră și plăsmuiesc dorințe arzătoare de a le promova.
CE ADUCE NOU PROIECTUL ȘI DE CE ESTE BUN PENTRU COMUNITATE?
- Organizarea unui festival de teatru şcolar pentru ciclul primar şi gimnazial, teatrul devenind şcoala celor care dobândesc sensul experienţei împreună.
- Integrarea elevilor în mediul cultural şi social, pentru a înţelege viaţa comunităţii, istoria şi farmecul aparte al oraşului natal, sistemele naturale, instituţiile şi rolul lor, precum şi convieţuirea în societate.
- Un loc în care atât elevii cât şi comunitatea locală să aibă posibilitatea să cerceteze, să se informeze, să-şi dezvolte abilităţi de comunicare, să creeze, să cunoască valorilor locale în context european respectiv cunoşterea valorilor europene la nivel local.
- Un loc destinat pentru desfăşurarea activităţilor extraşcolare, colaborarea în implementarea proiectelor educaţionale şi cultivarea bucuriei de a desfăşura activităţi împreună.
CUM MĂ IMPLIC ÎN PROIECT?
- Organizarea atelierelor de creaţie şi desfăşurarea activităţilor.
- Implemetarea de proiecte educaţionale.
- Atragerea de noi parteneri atât din ţară cât şi din străinătate.
- Profesionalism, dăruire, pasiune, vocaţie.
MEDIATIZAREA ACTIVITĂŢILOR S-A REALIZAT PRIN SITE-UL:
https://baiamareactiv.ro/proiecte/detaliu-proiect/id/37/page/1